dijous, de març 05, 2009

Impulsem la igualtat d’oportunitats

Davant la proximitat del Dia Mundial de la Dona Treballadora, ahir vam presentar, en roda de premsa, les polítiques d’igualtat de l’Ajuntament de Castellar per al 2009. Vaig fer-ho amb les regidores Antònia Pérez, Pepa Martínez, Glòria Massagué i Mercè Giménez. Entre les mesures anunciades hi ha un projecte que m’il·lusiona especialment: la propera creació d’una Regidoria d’Igualtat. Igualtat entesa com a igualtat de gènere i igualtat d’oportunitats.

Es tracta d’un tema que ens preocupa. Aquest gener, la taxa d’atur a Castellar del Vallès era gairebé 5,5 punts més elevada entre les dones que entre els homes. És a dir, la xifra de castellarenques aturades superava en 637 la dels castellarencs aturats. La nova Regidoria d’Igualtat tindrà com a objectiu impulsar polítiques d’igualtat d’oportunitats a la vila, i ho farà de forma transversal, des de totes les àrees municipals. Així doncs, seguirem desenvolupant el Pla d’Igualtat aprovat al desembre del 2007.

El
Programa d’Igualtat 2009 també inclou polítiques d’inserció laboral de les dones, l’obertura d’una Oficina d’Informació i Atenció a les Dones, l’elaboració d’una guia de prevenció de la violència de gènere i diverses activitats de sensibilització. Vull destacar, en el marc d’aquestes activitats de sensibilització, les programades a Castellar amb motiu del Dia Mundial de la Dona Treballadora, que podeu consultar en aquest enllaç.