dimarts, de març 17, 2009

Una gran inversió per millorar la via pública i combatre la crisi

Aquest 2009 farem la inversió anual més gran de la història de Castellar en millora de la via pública: gairebé tres milions d’euros per finançar unes 40 actuacions que afectaran 30 carrers. Ho ha explicat avui el regidor Aleix Canalís en una roda de premsa. A grans trets, renovarem 15.700 metres quadrats d’asfalt i 3.800 metres quadrats de voreres. A més, remodelarem les places de Catalunya i Mn. Cinto Verdaguer i la part antiga de la plaça Major.

Aquests projectes donaran feina a unes 275 persones, un 30% de les quals seran de nova contractació. També cal destacar que les empreses adjudicatàries de les obres finançades pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL) són castellarenques en un 70%. D’aquesta manera crearem llocs de treball al poble –a més de donar facilitats a empresaris i promotors d’aquí– en aquest moment de crisi econòmica.

Fins ara, la majoria d’actuacions d’aquest tipus s’havien concentrat al nucli antic de Castellar; ara les distribuirem per tota la vila, allà on siguin més necessàries (urbanitzacions incloses). Responen, doncs, a criteris de revitalització de la via pública i millora de l’accessibilitat a zones deteriorades, però també de distribució geogràfica. Totes les obres aniran acompanyades d’un procés de comunicació ciutadana, amb circulars informatives i reunions veïnals.

El FEIL, la principal iniciativa del Govern central per combatre la crisi, ha aportat gairebé 3,9 milions d’euros a Castellar. A més de la remodelació de carrers i places, també permetrà la realització de sis projectes d’estalvi energètic i reducció de consums municipals, tres projectes de reforma d’equipaments públics (entre ells,
l’Espai Tolrà) i un pla de xoc de millora d’escoles. Tots s’engegaran en breu i s’acabaran abans del 31 de desembre.