dilluns, de març 16, 2009

Festa dels Bombers i Trobada Custom

La Medalla de la Vila és el màxim guardó amb què el nostre poble pot distingir una persona o entitat. Ahir vaig tenir l’honor de lliurar-la al cos de Bombers Voluntaris de Castellar, coincidint amb la seva festa anual. Aquest cos representa una gran tradició de voluntariat, que neix de l’estima al nostre poble i a la natura. Des de fa prop de mig segle, diversos grups de ciutadans han treballat en la preservació de l’entorn natural de la vila –sobretot, en la prevenció i extinció d’incendis–.

La presència continuada d’un grup de voluntaris, disposats a treballar per la seva comunitat, diu molt del nostre poble. Els Bombers Voluntaris són un exemple i un referent pel Castellar de responsabilitat, cultura cívica i cohesió social que volem construir entre tots plegats. La seva tasca és dura i, tot sovint, arriscada. Aquesta Medalla de part de l’Ajuntament és alhora un reconeixement i un agraïment en nom de tota la vila.


Per altra banda, vull destacar l’èxit rotund de la 2a Trobada Custom de Castellar del Vallès, celebrada també aquest cap de setmana. Organitzada per l’Associació Custom del municipi i l’Ajuntament, hi han participat més de 1.200 motos i uns 150 cotxes. Els assistents, una gentada.