dilluns, de febrer 16, 2009

Toni Farrés

Sabíem de la teva malaltia, però no li donàvem massa importància. Com aquell que no vol constatar un fet perquè prendre’l en consideració significa tant com estar disposat a assumir unes terribles conseqüències que ens feien por. I finalment, però, ho haurem d’assumir. De cop i volta. Esmicolant-se, així, l’esperança que tot i la gravetat de la situació t’acabaries recuperant i tots plegats podríem aprofitar-nos durant molts anys del teu mestratge.

La teva trajectòria és una lliçó del que hauria de ser la política, la de la bona, la que deixa de banda la crispació, el partidisme i el populisme i s’enfronta amb els problemes reals de la societat amb honestedat. És a dir, reconeixent les seves pròpies limitacions i errors tractant els ciutadans amb intel·ligència i responsabilitat, reconeixent els seus drets i recordant, també, quan calia, els seus deures, convertint-los així en actors principals de la seva ciutat.

Una ciutat, la de Sabadell, que ha experimentat una radical transformació sota el teu lideratge. Dignificant barris, agrupant il·lusions col·lectives i construint futur i oportunitats. La teva empremta quedarà als carrers, places i equipaments de Sabadell i també en el record dels teus veïns que el cap de setmana passat han volgut donar-te les gràcies.

Des de Castellar, també ho volem fer.

Moltes gràcies, Toni.