divendres, de gener 30, 2009

Entre el vent i la crisis

A Castellar també es va deixar notar els efectes de la ventada general. Especialment a les urbanitzacions, on hem tingut problemes durant tota la setmana per tal de poder retirar arbres caiguts i restablir els serveis bàsics. Cal agrair l’esforç de les diferents regidories implicades per tal de donar solució immediata als problemes que han tingut molts veïns i la generositat en l’esforç demostrada una vegada més pels bombers voluntaris de Castellar i l’ADF.

De totes maneres encara queda molta feina per fer. Si en un primer moment les tasques s’han centrat en les zones habitades, ara toca també valorar els danys en els camins forestals. Sense anar més lluny, aquest cap de setmana s’intentarà netejar el camí de Canyelles fins al Puig de la Creu, que en aquests moments continua incomunicat. Caldrà veure, doncs, en quin estat tenim les propietats forestals que estan dins del nostre terme municipal.

A banda de la ventada, aquesta setmana ens ha servit per aprovar un primer bloc de mesures per a totes aquelles famílies que estan passant un mal moment per culpa de la crisis econòmica. Som conscients que des de l’Ajuntament no serem capaços de resoldre tots els problemes, però sí que és veritat que podem atenuar parcialment l’impacte que té el fet de quedar-se sense feina.

Estem passant per un dels pitjors moments econòmics dels darrers vint anys. Les dades de l’atur s’han incrementat durant els darrers mesos, situant-nos a uns nivells d’ocupació francament preocupants. Les expectatives sobre les petites i mitjanes empreses també són negatives i, de moment, els bancs continuen sense donar crèdit a iniciatives i projectes empresarials que han demostrat sobradament la seva solvència.

Haurem de veure si les ajudes previstes des del govern central arriben als desocupats i als sectors econòmics i la posada en marxa dels Fons d’Inversió Local que permetran incrementar el ritme inversor de l’Ajuntament durant aquest 2009.