dimecres, de febrer 24, 2010

Rehabilitem els horts del Boà

La zona d’horta del Boà és propietat municipal des de l’any 1991. Fins aleshores havia estat de la veïna fàbrica Tolrà que cedia les parcel·les als seus treballadors a canvi d’una petita quota. De fet, la majoria dels actuals hortolans encara són extreballadors de la fàbrica tèxtil.

No és una zona massa coneguda i presenta un grau de deteriorament que li fa perdre atractiu, però és una zona que encara es pot recuperar des de el punt de vista paisatgístic. Feia temps que l’Ajuntament tenia pendent una actuació que rehabilités aquesta hectàrea i mitja de terreny.

Ara, gràcies al Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local, podrem retirar les tanques, barraques i residus acumulats, reordenar el sector i eliminar les parcel·les situades en zona inundable. Farem un tancament perimetral únic amb diverses portes d’accés.

Dimarts vaig estar visitant la zona amb el regidor de Medi Ambient, Aleix Canalís, i vaig tenir l’oportunitat de xerrar amb diferents hortolans. Crec que amb aquesta actuació tots sortim guanyant: dignifiquem l’espai a la vegada que mantenim els drets adquirits de les persones que des de fa anys conreen aquestes terres.