dimarts, de febrer 16, 2010

Rehabilitació del pavelló Blume, saldem un deute històric

Durant els propers mesos invertirem més 330.000 euros en la reforma dels vestidors i serveis sanitaris del pavelló poliesportiu Joaquim Blume. El passat dilluns, acompanyat per la regidora d’Esports, Pepa Martínez, vaig tenir una reunió amb les entitats esportives implicades per explicar el projecte: Club Athlètic Castellar Futbol Sala, Club Hoquei Interior TEB Castellar, Club Futbol Sala Atlètic Almendra Castellar, Club Futbol Sala Castellar i Club de Patinatge Artístics Castellar del Vallès. Cal destacar la capacitat de col·laboració que han tingut totes les entitats.

L’actuació també preveu importants millores en les instal·lacions d’aigua, electricitat, calefacció i seguretat contra incendis. Aquesta reforma parcial del pavelló és un primer pas per la reforma integral, que anirem afrontant els propers anys en funció de les nostres possibilitats pressupostàries.

La reforma del pavelló Blume és una deute històric que teníem amb les entitats que fan servir aquesta instal·lació. Personalment, havia jugat a bàsquet quan era petit i ja aleshores patia deficiències evidents que, si més no parcialment, solucionarem els propers mesos. Sense anar més lluny, els vestidors no s’havien reformat des de la inauguració del pavelló, que data de l’any 1977.

La intenció és que les obres, que començaran el proper mes de maig, estiguin finalitzades al setembre. La seva realització ha estat possible gràcies al Fons Estatal per l’Ocupació i la Sostenibilitat Local. El nostre objectiu és que, tot i que els vestidors no es podran utilitzar, els clubs que fan servir regularment el pavelló puguin mantenir la seva activitat esportiva.

En línies generals, els treballs consistiran en enderrocar els actuals vestidors i construir uns de nous amb una nova distribució: el passadís central donarà accés a quatre vestidors, dos vestidors per àrbitres, dos serveis adaptats per a persones amb discapacitat, una infermeria, dos serveis públics i una habitació de neteja. Els dos serveis actuals s’eliminaran i s’habilitaran com a magatzem.

A més, les instal·lacions d’aigua, llum i calefacció s’adequaran a l’aplicació de criteris d’estalvi energètic. L’actuació es completarà amb un sistema de detecció i prevenció d’incendis i un nou sistema de megafonia.