divendres, de febrer 05, 2010

Castellar en imatges

Ha aparegut a les llibreries el primer volum del llibre “Castellar en imatges. Recull fotogràfic de la vila i del seu entorn”, de Jordi Garròs. Es tracta de la col·lecció d’imatges antigues i modernes més extensa que mai s’hagi publicat sobre un poble a Catalunya. El mèrit d’aquesta aventura tant interessant és de l’Associació Cultural Cal Meima, que s’ha proposat editar 40 volums a raó de dos números per any.

En total, posaran al nostre abast més de 26.000 fotografies antigues i modernes que plasmen els canvis que s’han produït a Castellar del Vallès en els darrers anys. Cada una de les fotografies va acompanyada d’una breu explicació i la data de la seva realització.

Es tracta d’un document que permetrà a les noves generacions de castellarencs i castellarenques visualitzar gràficament les transformacions que ha experimentat la nostra vila. En aquests 40 volums està recollida la vida social, cultural, religiosa, política i econòmica de Castellar. Res ha quedat fora de l’objectiu d’en Jordi Garròs que ha fotografiat de forma sistemàtica tots els racons i fets remarcables de Castellar del Vallès i Sant Feliu del Racó,

Els inicis de l’obra cal situar-los en un encàrrec de l’Arxiu d’Història a Jordi Garrós. De forma paral·lela a la iniciativa de l’associació cultural Cal Meima, l’Ajuntament, gràcies a un acord amb Jordi Garrós, està catalogant i editant les seves fotografies amb l’objectiu de preservar aquest valuós document fotogràfic.

Podeu trobar aquesta obra a les llibreries de Castellar.