dimecres, d’abril 15, 2009

Per millorar l’aparcament i la mobilitat

Aquesta setmana han començat les obres per construir un aparcament de camions al Polígon Industrial del Pla de la Bruguera. A l’Ajuntament som plenament conscients que els camions causen molèsties en alguns indrets de Castellar, i creiem que aquest problema es solucionarà, en gran mesura, amb aquest nou aparcament. Tindrà 136 places i estarà situat a la franja central d’equipaments del polígon, amb entrada i sortida pel carrer de la Segarra. A més, quan es posi en marxa, els vehicles pesants no podran circular ni estacionar dins del nucli urbà de Castellar. En els propers mesos elaborarem l’ordenança que regularà aquesta prohibició i n’acabarem de concretar els detalls.

El nou aparcament de camions farà un bon servei a les empreses de la vila i millorarà la seguretat dels vehicles: comptarà amb un tancament perimetral de 2,5 metres d’alçada i un sistema de videovigilància. Volem arribar a un acord amb el màxim nombre possible de conductors del municipi perquè utilitzin aquesta instal·lació.

Per altra banda, vull comentar hem adjudicat provisionalment la gestió de l’aparcament soterrat de la plaça Major i les zones blaves a l’empresa Vinci Park. Es tracta d’una empresa solvent, amb una àmplia experiència en aquest àmbit. Els horaris d’ambdós serveis es mantindran, així com els 30 minuts gratuïts d’estacionament en zona blava. S’estan estudiant, però, algunes millores, com la creació de nous abonaments per a l’ús de l’aparcament soterrat, i treballem conjuntament amb l’Associació de Comerciants en altres propostes, com l’establiment de descomptes per als clients.

Per últim, cal destacar que cinc dels sis treballadors que gestionaran aquests serveis a partir d’ara seran de nova contractació, i es seleccionaran a través de la borsa de treball del Departament de Promoció Econòmica i Ocupació (DPEiO) de l’Ajuntament.