dimarts, d’abril 07, 2009

Obrim i dinamitzem la plaça de Catalunya

La plaça de Catalunya és un dels espais públics més grans del nostre nucli urbà. Una plaça gran, però tancada i poc aprofitada. Des de l’Ajuntament volem treure-li suc i fer-la més atractiva perquè els ciutadans hi vagin a passar estones de lleure i oci. Cal dinamitzar-la perquè sigui un espai de poble –com la plaça Major o la de la Fàbrica Nova– que doni servei a tots els castellarencs i castellarenques. Per això n’hem planejat una remodelació, que començarà a finals d’aquest mes i s’acabarà a l’estiu. S’hi habilitarà una àrea de jocs infantils, una pista poliesportiva, més pistes de petanca i una zona de terrasses a l’aire lliure. A més, s’hi faran tres nous accessos per fer-la més oberta.

A la part central s’hi ubicarà la zona de jocs infantils més gran del municipi. També serà la primera de la vila que disposi d’un paviment de cautxú –de 30 metres de diàmetre– que oferirà una major seguretat davant eventuals caigudes, i estarà adaptada per a infants amb deficiències auditives, visuals, psíquiques i motrius. Per altra banda, donarem resposta a una demanda efectuada pels joves de Castellar i es construirà una pista poliesportiva de formigó a la part inferior de la plaça, entre la graderia i la ronda de Llevant. Comptarà amb quatre cistelles de bàsquet i dues porteries de futbol sala, i es pintarà d’acord amb les mides reglamentàries dels dos esports.

Per la gent gran s’habilitaran dues noves pistes de petanca, i s’organitzaran caminades que començaran i acabaran a la plaça, amb la col·laboració de les regidories de Gent Gran i Esports. Pel que fa a les terrasses d’estiu, es desplegaran a l’accés pel carrer de Prat de la Riba. Per últim, cal destacar que s’ampliarà l’enllumenat de la plaça, es netejarà la bassa i es desplaçarà una de les palmeres. La remodelació costarà, en total, uns 267.000 euros, i serà finançada íntegrament pel Fons Estatal d’Inversió Local (el conegut Pla Zapatero).
Més informació en aquest enllaç.

1 comentari:

FRANCISCO LUNA MARTIN ha dit...

ME PARECE MUY BIEN EL TEMA DE LA REMODELACION DE LA PLAZA CATALUNYA PERO QUIERO RECORDAER QUE HAY UNA DEUDA PENDIENTE CON LA PLAZA EUROPA Y SU REMODELACION QUE CREO QUE ES MAS URGENTE DEBIDO ALOS ACCIDENTES POR LA ZONA Y LA POCAS INFRACTUSTURAS QUE HAY EN A MISMA COMO COMUNIQUEMOS EN SU DIA AL ALCALDE