dijous, d’abril 23, 2009

Fem de Castellar una vila innovadora

David Cierco, director general per al Desenvolupament de la Societat de la Informació del Ministeri d’Indústria, va visitar ahir les obres de l’Espai Cívic a la plaça Major, on s’ubicarà un centre de coneixement basat en la innovació i les noves tecnologies. Formarà part de la xarxa de Living Labs, centres on administració, empreses i món acadèmic col·laboren per generar propostes d’innovació –productes, serveis o models de negoci–. Aquest centre tindrà una repercussió molt positiva per a l’economia de Castellar.

Aquests dies sentim a dir contínuament que hem de canviar de model productiu. I és cert: les empreses del futur, a mitjà termini, no podran ser les mateixes que ara tanquen les seves portes o pateixen severes dificultats. La competitivitat de les ciutats i el seu teixit empresarial es basa, cada vegada més, en el coneixement. En aquest context, el que ens toca fer a les administracions públiques és proporcionar eines i disposar l’entorn perquè apareguin activitats econòmiques innovadores que generin valor afegit. El centre de coneixement de l’Espai Cívic assumirà aquest paper a Castellar, i creiem que reforçarà l’economia de la nostra vila un cop hagi passat aquesta crisi.

Per acabar, ja que parlem de l’Espai Cívic, vull aprofitar per fer esment que ahir
van començar les obres per reduir les dimensions de l’edifici de la plaça Major, després que els castellarencs i castellarenques ho decidissin mitjançant una enquesta ciutadana al setembre del 2007. La segona planta de l’edifici tindrà una terrassa de des d’on es podrà gaudir de les vistes al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i a tot el municipi.

1 comentari:

Blue Jones ha dit...

Doncs com son les coses, l'altre dia passava pels volts de Mura, i en un moment vaig pensar, quina llàstima que hi hagi la Mola al mig, sinó veuria l'edifici de la Plaça Major.

Salut!