divendres, d’abril 24, 2009

Més habitatges protegits de lloguer per a joves

Avui hem lliurat les claus de deu habitatges protegits per a joves situats al carrer Tarragona. La convocatòria es va engegar fa un any, i el sorteig es va fer el passat 27 de març. Amb aquests ja són 77 els habitatges protegits de lloguer a Castellar, repartits en dues promocions –al carrer Barcelona i al carrer Tarragona, respectivament–.

Des de l’Ajuntament hem fet una aposta clara per l’habitatge protegit i per facilitar als joves l’accés a l’habitatge. Estic molt satisfet d’haver pogut lliurar les claus del seu pis als deu guanyadors, que hi viuran sols o en parella. Algun d’ells, castellarenc de naixement, havia hagut de marxar a viure a Sabadell en emancipar-se; ara podrà tornar a la vila. La seva situació és la de molts joves del municipi, que han de marxar de Castellar perquè no hi troben habitatge assequible i ajustat a les seves possibilitats.

Hem començat a donar resposta a aquest problema. A les zones de Nou Eixample i Turuguet s’hi construiran, en els propers anys, 306 pisos de protecció oficial. La meitat estaran gestionats directament per l’Ajuntament, i n’hi haurà molts de lloguer.