dijous, de novembre 26, 2009

La violència contra les dones, un problema de tots i totes

La violència de gènere no és un problema que només afecta les dones. És un problema social que afecta tots i totes i que atempta contra els drets fonamentals de la persona. La violència contra les dones suposa un veritable obstacle per al desenvolupament d’una societat plena, lliure i democràtica. No respecta edats, ni classes socials, ni nivells d’educació, ni procedències geogràfiques ni culturals.

Malauradament a Castellar també existeixen dones víctimes de la violència masclista. I com que no podem tancar els ulls a aquesta realitat, hem de treballar per protegir i donar suport a les víctimes i als seus fills.

Però no ens podem limitar a l’atenció dels casos. Si volem eradicar el problema de la violència de gènere hem d’avançar cap a la sensibilització i la prevenció. Hem de treballar per un canvi d’orientació en els valors basats en la igualtat d’oportunitats entre homes i dones i en una cultura no violenta des de la família, des de les escoles i els instituts, des dels mitjans de comunicació, des de la política municipal, des de tots els àmbits socials de Castellar.

Amb aquest objectiu la Regidoria d’Igualtat ha editat la guia Com actuar davant la violència de gènere amb la col·laboració de tots els professionals que atenen a la dona. M’agradaria que aquesta guia deixés de ser útil molt aviat per la senzilla raó de que la violència de gènere hagués estat eradicada. Mentrestant, espero que ajudi les víctimes a superar la seva situació.