diumenge, de novembre 29, 2009

Ja tinc parella lingüística

Ja tinc parella lingüística. Es diu Pilar Noboa i fa un any i mig que viu a Castellar, concretament al Balcó. És equatoriana però fa nou anys que resideix a Espanya. Espero poder fer una bona amistat amb la Pilar i ajudar-la a guanyar fluïdesa parlant el català.

La llengua és una eina molt important per a la integració de les persones nouvingudes. Amb aquesta iniciativa tots hi sortim guanyant: la Pilar perquè l’ajudarà a llançar-se a parlar el català i això li obrirà nous horitzons socials i laborals; a mi perquè les seves experiències m’enriquiran i m’ajudaran a comprendre millor els problemes de les persones que emigren al nostre país.

Es tracta d’una iniciativa que pot donar molt bons resultats amb poc esforç. Solament cal dedicar una hora a la setmana durant deu setmanes per parlar de forma relaxada i distesa. No cal tenir cap mena de titulació, simplement parlar habitualment en català i ser major d’edat.

A Castellar, en aquesta edició del programa del Voluntariat per la Llengua, s’han format 18 parelles lingüístiques, de les quals 14 participen per primera vegada. Tot un èxit pel qual hem felicitar al Servei de Català de la nostra vila.