dijous, d’octubre 15, 2009

Hem unificat la Plaça d’Europa

La Plaça d’Europa ha deixat d’estar dividida en dos, amb el perill que aquesta circumstància suposava per als seus usuaris. El tancament del carrer d’Espanya en el tram que travessa la plaça ha estat una decisió presa a instància del propi veïnat i fruit d’un procés participatiu.

El carrer d’Espanya havia esdevingut una via d’intensa utilització dels automobilistes que es dirigien des del carrer de Barcelona a la carretera de Sabadell. D’aquesta manera, s’estalviaven arribar fins a la ronda de Tolosa i haver de passar els seus semàfors.

Aquest ús semblava poc adequat per a un carrer partia una zona tan utilitzada com la Plaça d’Europa i disminuïa la possibilitat de joc dels infants. Sobretot, suposava un perill important pels més petits. El veïnat, format majoritàriament per famílies joves amb infants, ens havia demanat en nombroses ocasions el tancament d’aquest tram del carrer d’Espanya.

Per altra banda, sembla lògic que les entrades i sortides de la vila es facin a través de les rondes. Un dels problemes que platejava el tancament del carrer d’Espanya era que el trànsit es concentrés al carrer d’Alemanya. Per això hem decidit mantenir l’actual sentit ascendent del carrer Alemanya i reconduir el tràfic que es dirigeix cap a la carretera de Sabadell, millorant la freqüència de pas de l’accés a la ronda de Tolosa amb la instal·lació d’un nou semàfor de precaució groc. El vial central de la Plaça de l’Esperanto serà solament de sentit ascendent per evitar la temptació de girar a la dreta just abans d’arribar a la ronda. Tampoc es perdran aparcaments ja que els que s’eliminen al carrer d’Espanya, es guanyen amb escreix al carrer de l’Arbreda.

El tancament del carrer d’Espanya ha suposat l’inici de les actuacions acordades amb els veïns i veïnes durant els primers pressupostos participatius que s’han posat el marxa a Castellar. Aquests pressupostos, dotats amb 150.000 euros, permetran també la instal·lació de nous jocs infantils que seran triats pels mateixos infants de la plaça mitjançant una enquesta.

Podeu llegir la noticia a El Punt (http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/6-urbanisme/91824-lajuntament-de-castellar-vol-afavorir-que-les-rondes-siguin-la-sortida-natural.html)