dimecres, d’octubre 14, 2009

Això també és participació

Fa dies que funciona, a la part alta del Parc de Colobrers, una zona d’esbarjo de gossos. Són uns 2.000 metres quadrats senyalitzats que hem dotat amb una font especial perquè els animals puguin beure, a més d’alguns dispensadors de bosses, papereres i bancs. En aquesta zona es permet que l’animal es mogui sense necessitat d’anar lligat. Això sí, el propietari haurà de vetllar perquè la seva mascota respecti les normes de convivència, evitar baralles i netejar el que el gos embruti.

La iniciativa va sorgir arrel d’un missatge que ens va fer arribar la Sílvia Anglès mitjançant el facebook. Explicava que un grup de propietaris de gossos es trobaven a la part alta del Parc de Colobrers amb les seves mascotes i demanava si l’Ajuntament podia fer alguna cosa. Vaig anar a visitar-los i em van explicar que l’únic que necessitaven eren uns cartells que delimitessin la zona i que arrangéssim la font.

Hem trigat una mica però ja disposem a Castellar d’una zona d’esbarjo de gossos. Dissabte passat, per donar a conèixer la nova instal·lació, va tenir lloc una exhibició del Club Agility Can Bages, que es van prestar a col·laborar de bon grat.

Per a algunes persones, crear una zona d’esbarjo de gossos pot semblar una qüestió menor, però crec que aquesta és una bona mostra de com qualsevol ciutadà pot participar activament en la millora del seu municipi.