dimecres, d’octubre 21, 2009

En marxa l’ampliació del CAP

L’Ajuntament és l’administració més propera a la ciutadania. Aquesta circumstància dóna moltes satisfaccions perquè et permet viure la transformació que experimenta el teu poble o ciutat i et sents partícip d’aquest procés.

Però també té els seus inconvenients ja que moltes vegades et veus obligat a assumir competències que no et pertoquen. Les persones que estem al capdavant de l’administració local percebem de primera mà les necessitats dels nostres veïns i ens resulta impossible ignorar-les.

Un exemple molt clar és la sanitat, que és competència de la Generalitat de Catalunya. És evident que el Centre d’Assistència Primària (CAP) de Castellar del Vallès, deu anys desprès de la seva construcció, és molt insuficient per prestar el servei que necessita la nostra població. No obstant, el Servei Català de la Salut, organisme a qui correspon fer la inversió necessària, o bé no disposa dels recursos necessaris, o bé té altres prioritats.

Segurament podríem limitar-nos a donar les culpes a l’ICS i rentar-nos les mans, però faríem un mal servei als nostres conciutadans i conciutadanes. Així que, tot i no ser competència municipal, hem optat per ser pràctics i encarregar la redacció d’un projecte d’ampliació i reforma del CAP amb l’objectiu de redimensionar l’equipament de manera que tingui capacitat per donar servei a una població de 30.000 habitants.

La realització d’aquest projecte ens permetrà signar un conveni amb el Servei Català de la Salut que establirà el calendari i el finançament definitiu de l’obra. En total, la Generalitat destinarà uns 400.000 euros a l’ampliació. Si tot funciona com està previst, les obres començaran el proper any.