dimarts, d’octubre 20, 2009

Fer front a la crisi també és responsabilitat nostra

Més d’un centenar d’empreses de la nostra vila i de la resta de la comarca van participar la passada setmana en la primera jornada de cooperació empresarial de Castellar del Vallès. Durant tot un matí, empresaris, comerciants i professionals van tenir l’oportunitat d’ampliar la xarxa de contactes i les possibilitats de negoci.

Com vaig dir durant la inauguració de l’acte, no existeixen formules màgiques per sortir de la crisi. Sóc conscient que estem davant una crisi internacional i que, si des de l’Estat és difícil fer-li front, des de l’Administració local és pràcticament impossible. Això no significa que haguem de restar amb els braços creuats.

Cada dia parlo amb empresaris que han hagut d’acomiadar treballadors, molts del quals eren amics seus, o tancar la seva empresa. També parlo amb moltes persones que s’han quedat sense feina i que les passen magres per arribar a finals de mes. Personalment m’està resultant molt dolorosa tota aquesta experiència.

Potser des de l’Administració local no disposem de la solució a la crisi, però em resisteixo a fer d’espectador. Crec que els ajuntaments sí que disposem d’eines per ajudar les nostres empreses i els ciutadans i a dinamitzar el teixit empresarial i comercial del municipi.

Una bona mostra d’aquestes eines és el Getting Contacts organitzat la setmana passada per la Regidoria de Promoció Econòmica. Haurem d’esperar algun temps per comprovar si algun dels contactes que vam propiciar en aquesta trobada d’empresaris dóna el seu fruit, però si serveix perquè una sola empresa tiri endavant o, simplement, per la creació d’un sol lloc de treball, ja haurà valgut la pena.