dijous, de gener 21, 2010

Un cas d’èxit a Castellar

Fa uns dies vaig tenir l’oportunitat de visitar Sabacaucho, una empresa que està situada al polígon del Pla de la Bruguera de la nostra vila. Aquesta empresa, que va començar fabricant peces de cautxú i que s’ha especialitzat en dissenyar solucions basades en polímers elàstics, fabrica uns pilons de poliuretà força interessants que em van convidar a conèixer.

Sabacaucho no és una gran empresa -té uns 40 treballadors i al nostre país la podem considerar mitjana, tot i que pels estàndards europeus seria petita-, però ha sabut trobar el seu nínxol de mercat i les coses, malgrat la crisi, li van prou bé.

Quin és el seu secret? Doncs, tal i com em van explicar els responsables de l’empresa, no n’hi ha, simplement han apostat per la innovació, la qualitat, la professionalitat i el servei. M’ho crec perquè si no fos d’aquesta manera difícilment podrien treballar per multinacionals com Gamesa, Alstom, Hutchinson o Nestlé.

En alguna ocasió ja he apuntat que és necessari canviar el model productiu de Castellar. Que la nostra economia no pot continuar descansant en la construcció i que la nostra aposta estratègica passa per impulsar nous sectors productius que apostin per la tecnologia, la innovació i el valor afegit.

Sabacaucho no és una empresa nova, va començar a funcionar com un petit taller l’any 1979, però ha sabut adaptar-se a les noves exigències d’un mercat cada vegada més tecnificat i competitiu. Per això és un exemple a seguir.

L’altre dia El Periódico dedicava un reportatge a Sabacaucho. Val la pena llegir-lo perquè ens ajuda a entendre com l’èxit està a l’abast de qui s’ho proposi. Us deixo l’enllaç:

http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=679376&idseccio_PK=1009&h==