dimecres, de gener 27, 2010

Castellar, referent de les noves tecnologies

El Secretari General de Telecomunicacions de la Generalitat, Jordi Bosch, ens va visitar el passat dimarts per conèixer de primera mà el futur centre de coneixement de la plaça Major que molt aviat posarem en marxa. Es tracta d’un espai que pretén esdevenir un centre cultural, educatiu, formatiu, cívic i generador d’activitats de coneixement, de promoció de la innovació, de la tecnologia i de participació.

És un projecte molt ambiciós que, com va apuntar molt encertadament Jordi Bosch, sobrepassa l’àmbit del nostre terme municipal i que, en un futur, pretén convertir Castellar del Vallès en un referent de les noves tecnologies. L’edifici de la Plaça Major, que incorpora també l’antic auditori i el mercat vell, aglutinarà diversos projectes de ciutat centrats en la innovació i la creativitat, a banda d’esdevenir un centre cultural i un servei de suport a les entitats.

Pel que fa a innovació i coneixement, el nou centre, persegueix potenciar l’accés de la ciutadana a la Societat del Coneixement en totes les franges d’edat, augmentar les capacitats innovadores de la població basades en la tecnologia de la informació i convertir-se en un centre de referència dins la xarxa de Living Labs, pel que fa referència al medi natural, la música o els col·lectius innovadors, entre d’altres.

A més, potenciarà la creació de noves empreses en els àmbits de les TIC i el desenvolupament de projectes tecnològics i esdevindrà un pol de captació de professionals en les indústries centrades en la creativitat i la tecnologia. En definitiva, serà un instrument fonamental en la transformació de l’activitat econòmica i empresarial de la nostra vila.

Molt aviat farem la presentació del projecte amb unes jornades de portes obertes adreçades a tots els ciutadans de Castellar, que podran visitar les obres. De moment us ofereixo un tast amb el reportatge que ha fet Diari de Sabadell.


Clica la pàgina per engrandir-la.













El Punt també dedica un espai destacat al projecte. Us deixo l’enllaç:

http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/13-serveis/129828-una-joia-per-a-castellar-i-mes-enlla.html