dimarts, de setembre 29, 2009

El dret a treballar

He començat la setmana visitant les instal·lacions que té el TEB (Taller Escola Barcelona) a la nostra vila. La raó de ser d’aquest grup cooperatiu és facilitar la integració social i laboral de joves i adults amb discapacitat psíquica. És una tasca lloable i difícil, i més en els moments de crisi que estem vivint, en què no podem oblidar que el treball és un dret fonamental que tenim totes les persones.

L’Ajuntament de Castellar col·labora amb el TEB des de fa algun temps. Sense anar més lluny, són als encarregats de distribuir L’Actual cada divendres per tota la vila. I ho fan de forma satisfactòria i professional.

He visitat el TEB atenent a una invitació que m’havien fet des de la mateixa cooperativa. Ho he fet acompanyat de les regidores Mercè Giménez, de Benestar Social, i Glòria Massagué, de Cooperació i Voluntariat, i dels regidors, Óscar Lomas, d’Economia i Règim Intern, i Joan Creus, d’Ocupació i Formació.

La seva presència no és casualitat perquè la labor que es fa al TEB té un vessant profundament social, de lluita per la integració d’una persones amb un risc important d’exclusió, i a la vegada amb un marcat caràcter laboral i econòmic, perquè el seu principal objectiu és formar-se per convertir-se en treballadors productius.