dijous, de maig 21, 2009

Pasqual Maragall, un referent

L’ex president Maragall ens va visitar dimarts per commemorar els 30 anys d’ajuntaments democràtics. Era el convidat d’honor idoni per a aquest aniversari. Pel seu gran pes històric com a polític, però també, concretament, perquè és un estendard del municipalisme al nostre país.

Durant els seus gairebé 15 anys com a alcalde de Barcelona va posar la ciutat al món i la va preparar pel segle XXI. I posant Barcelona al món, també va posar-hi Catalunya i Espanya. Sempre se’n destaca el paper d’alcalde olímpic i president de l’Estatut, però m’agradaria destacar una altra part de la seva trajectòria –potser no tan vistosa–. Pasqual Maragall ha realitzat una tasca institucional extraordinària perquè els municipis i les regions tinguin el pes que els correspon dins d’Europa. Ho ha fet, per exemple, des de la presidència del Consell de Municipis i Regions d’Europa i del Comitè de Regions de la Unió Europea.

Ell ha sabut entendre que l’Administració ha de ser el més propera possible a la ciutadania, i n’ha donat exemple amb la seva acció política. Va ser un honor rebre’l a Ca l’Alberola i que visités la nostra exposició commemorativa al Mercat municipal.
Tal com diu el company Joan Creus, l’ex president va estar en la seva línia: entranyable, proper i desimbolt.

1 comentari:

numaga ha dit...

Ignasi, quin gran honor tenir en Pasqual Maragall i poder conversar amb ell. Sempre ha estat el meu idol polític ell com a persona, el seu taranna, l'inteligència, la picardia, les Maragalledes un gran mestre i una gran persona i un molt bon polític.

Em fas enveja.

Núria Maymí.