divendres, de maig 22, 2009

Cal votar a les europees!

Avui comença la campanya electoral per a les Eleccions al Parlament Europeu del proper 7 de juny. Les europees han estat sempre unes eleccions amb una participació baixa, però aquesta vegada es preveu baixíssima. Hi ha la sensació que el Parlament Europeu ens queda molt lluny i que no s’hi decideixen coses importants per a la nostra vida quotidiana. És ben bé el contrari: s’hi elabora bona part de les lleis que ens afecten més directament. De fet, una gran part de la feina dels parlaments nacionals consisteix a adaptar la normativa comunitària a l’ordenament de cada país.

Per posar-vos un exemple del que ens juguem a Brusel·les, us recordaré que ha anat d’un pèl que la dreta no ens imposés la setmana laboral de 65 hores. Ens hi juguem, per tant, els drets dels treballadors i la protecció social. Ens hi juguem sortir abans i millor de la crisi econòmica amb l’articulació d’una resposta europea coordinada. Ens hi juguem l’adopció de mesures per avançar en la igualtat de gènere i la conciliació de la vida laboral i familiar. Per tot això és imprescindible que aneu a votar per aconseguir una majoria progressista al Parlament Europeu, ara dominat per la dreta –Partit Popular Europeu i liberals, grups on s’adscriuen PP i CiU–.

Podeu fer un cop d’ull a la web electoral dels socialistes en
aquest enllaç. Hi trobareu informació sobre la nostra candidata i les nostres propostes.

1 comentari:

Jordi i Oriol ha dit...

La candidata del PSC va per sota de la Magdalena Álvarez (antes partía que doblá) i el Canari que va cap de llista, López Aguilar.