dimarts, de gener 20, 2009

Estrenem web

Avui inaugurem el nou web municipal de Castellar del Vallès, que manté el domini http://www.castellarvalles.cat/, el mateix. El nou portal municipal a Internet substitueix a l’anterior, creat l’any 2003, amb un disseny i uns continguts renovats. L’objectiu d’aquest nou portal es doble: facilitar a la ciutadania l’accés als serveis municipals i potenciar l’ús de les noves tecnologies.


El nou web municipal ja compta en aquests moments amb més de 500 pàgines d’informació de serveis, un catàleg amb 180 tràmits i un directori amb 300 adreces d’equipaments i serveis. Una informació que s’anirà completant i actualitzant de forma constant.

Per facilitar la vida als ciutadans, el nou portal permet fer fins a 24 tràmits en línia a través del model e-TRAM del web de l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona.

Un altre servei a destacar és la nova versió del plànol de la vila, que està integrada al sistema d’Informació Geogràfica Municipal i que permet localitzar sobre el mapa adreces concretes i punts d’interès. Així mateix, s’ha posat en marxa una nova eina de creació de blocs ciutadans per afavorir la consolidació de la blogosfera castellarenca.

El nou web municipal suposa, a més, una aposta per l’accessibilitat. La nova interfície gràfica es visualitza a pantalla completa i no és de dimensions rígides. D’aquesta manera, l’usuari pot augmentar o disminuir el cos de la lletra segons les seves conveniències. Una de les prioritats ha estat que el seu arbre de continguts i la seva estructura de navegació garanteixi al l’usuari accedir als serveis que s’ofereixen d’una manera fàcil i ràpida.



En definitiva, volem que el nou web sigui la porta virtual a Castellar, una eina d’informació i comunicació de tota la ciutadania i un instrument per poder fer tràmits municipals en qualsevol moment sense haver de desplaçar-se a l’ajuntament.

Vull convidar-vos a que entreu i descobriu el nou web municipal.