dimecres, d’abril 21, 2010

L’auditori de tots

L’Auditori Municipal Miquel Pont reobre les seves portes aquest divendres de Sant Jordi desprès de cinc anys de romandre tancat a causa de les obres de reforma de la Plaça Major. Aquest és un moment important perquè ens permet recuperar el que, històricament, ha estat el principal equipament cultural de la nostra vila.

Hem hagut d’esperar però finalment disposem d’un auditori adequat a les necessitats del Castellar del segle XXI. La remodelació ha solucionat els importants dèficits que patia la instal·lació: garanteix l’accessibilitat a les persones amb mobilitat reduïda, compleix les normatives de seguretat i prevenció d’incendis, disposa d’un escenari completament equipat i preparat per acollir representacions de mig i, fins i tot, gran format, ha millorat notablement la seva acústica, té nova climatització, disposa d’un nou vestíbul més gran que podrà acollir exposicions i es complementa amb una nova sala d’actes annexa amb capacitat per un centenar de persones.

La remodelació de l’auditori ha estat possible gràcies a l’esforç econòmic de l’Ajuntament i la col·laboració de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Ara comença un nou repte: ser capaços de treure-li el màxim profit. Per això és imprescindible la participació i col·laboració de les entitats de la via i, sobre tot, que tots els castellarencs ens fem nostre l’auditori.

Aprofitem-ho!