dijous, de juliol 16, 2009

Un Pla per millorar la qualitat de vida de la gent gran

Fa una estona hem rebut la visita de Montserrat Ballarín, diputada de l’Àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, que ens ha acompanyat en la presentació del Pla de l’Envelliment Actiu de la Gent Gran (foto). Es tracta d’un pla pioner que formula estratègiques locals de promoció de l’envelliment actiu dels nostres avis i àvies.

L’any 2007 vam crear la Regidoria de Gent Gran amb aquest objectiu, millorar el benestar de la gent gran a Castellar. Des de llavors ha engegat diverses iniciatives amb molt bona acollida: l’Aula d’Extensió Universitària, les excursions “Vine i camina +60”, les sortides culturals... La regidora Glòria Massagué està fent una feina excel·lent, que culmina amb la presentació d’aquest Pla.

El projecte neix de les aportacions de la pròpia gent gran de la vila, recollides en una jornada de participació celebrada el passat mes de gener. Preveu actuacions en diferents àmbits, com la formació en l’ús de les noves tecnologies, la realització d’activitats físiques i la millora dels espais i instal·lacions per a gent gran.

Pel que fa a aquest darrer punt, vull destacar que ja hem fet alguns avenços en la millora de l’accessibilitat a l’espai públic. Per exemple, hem convertit diversos carrers en vies de plataforma única i n’hem eliminat les barreres arquitectòniques –Baixada de Palau i Caldes, els més recents–. A més, el Casal d’Avis de la plaça Major estarà connectat directament amb l’Espai Cívic.

En definitiva, el Pla és una eina ambiciosa que ens ajudarà a millorar la qualitat de vida dels nostres avis i àvies. Ara, a continuar treballant per tal d’aplicar-lo!