diumenge, de juliol 05, 2009

L’atur ha baixat a Castellar

L’atur ha baixat a Castellar per primera vegada des del febrer de l’any passat. Durant el mes de juny no només s’ha frenat la destrucció d’ocupació –com al maig–, sinó que 75 castellarencs han trobat feina. Això suposa una caiguda de l’atur d’un 4,42% al municipi, per damunt del 3,3% que ha registrat Catalunya.

Aquest lleuger avantatge de Castellar és curiós si tenim en compte que el turisme, generador de llocs de treball durant els mesos d’estiu, té un pes reduït en la nostra economia local, mentre que la construcció hi juga un paper important. També cal tenir present, però, l’impacte positiu del Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL), que ens ha permès fer una inversió rècord en obra pública al municipi i que ha donat feina majoritàriament a empreses castellarenques.

Sigui com sigui, que baixi l’atur és una bona notícia, però no podem fer volar coloms. Les tendències són reversibles, i a Castellar hi ha, ara mateix, 1.622 persones aturades. Des de l’Ajuntament continuem treballant, dins de les nostres limitacions, perquè totes aquestes persones trobin feina i no quedin desprotegides davant les adversitats.