dimarts, de maig 11, 2010

Endavant amb el desdoblament

Avui ens hem despertat amb una bona noticia: el departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya ha obert el termini de licitació del projecte constructiu de la carretera B-124, que uneix Sabadell amb Castellar. Es tracta d’un dels darrers tràmits burocràtics per tal que les tan reivindicades obres d’ampliació de la carretera siguin una realitat.

Tenim en marxa l’arribada del tren i, ara, el desdoblament de la carretera, la qual cosa significa que en uns anys poden quedar resolts una bona part dels dèficits de comunicació que ha patit la nostra vila. Ara el que toca és garantir la connexió de la carretera amb la xarxa d’autopistes per no haver de travessar Sabadell.

En diferents ocasions he dit que cal propiciar un canvi del model econòmic de Castellar, deixar de dependre tant de la construcció i obrir-nos a nous sectors productius. Es tracta d’una aposta de futur que hem de fer realitat a mig i llarg termini. Sense oblidar-nos de les urgències del dia a dia, hem de crear les bases per aprofitar les oportunitats que tindrem una vegada superada l’actual crisi.

Gràcies a la feina que s’està fent ara, d’aquí uns anys Castellar serà un municipi de gran atractiu per les empreses, especialment aquelles que ofereixen valor afegit: disposarem d’una amplia oferta de terrenys industrials de qualitat i ben comunicats i d’un centre de coneixement (El Mirador) que apostarà per la formació, la innovació i la creativitat.

La millora de les comunicacions de Castellar ha estat possible gràcies a la sintonia que existeix entre el departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat l’Ajuntament de Castellar, fruit de les negociacions i els contactes permanents que hem mantingut aquests darrers anys. Malgrat les nostres permanents reivindicacions i la nostra insistència, sempre hem estat ben rebuts i atesos pel conseller Joaquim Nadal i els seus més directes col·laboradors. I això és d’agrair.

Per ampliar la pàgina del Diari de Sabadell sobre el desdoblament de la carretera, cliqueu sobre la foto.


2 comentaris:

Unknown ha dit...

i per on pasara la nova entrada de l'autopista? o aquesta nova carretera que és vol fer?

Ignasi Giménez Renom ha dit...

Hola Marga,
El desdoblament de la carretera arriba fins a la zona del Punt Blau de Sabadell. Des d’allí sortirà un ramal fins a una feixa al costat de Can Pagès. Aquest serà el punt de connexió amb la futura Ronda Nort i la B40, que seran l’accés a l’autopista C58 pels de Castellar i els barris nord de Sabadell si ens volem estalviar passar per la trama urbana de la ciutat, és a dir, l’Eix Macià o la Gran Via.
Espero haver-me explicat.
Resto a la teva disposició,
ignasi