dimecres, de març 17, 2010

Moltes gràcies, bombers

De tant en tant es produeix algun fet extraordinari que ens posa a prova. El passat dilluns 8 de març va ser un d’aquells dies. Quan vam veure com la neu que queia des de la matinada començava a quallar als carrers de la vila, l’alegria inicial es va transformar en preocupació. Una tempesta de neu com la que vam viure es produeix molt de tant en tant i, en conseqüència, suposa una seriosa amenaça tot i que estiguéssim avisat del risc.
Dimarts al mig matí pràcticament tots els carrers de Castellar estaven oberts i s’havien normalitzat plenament les comunicacions. L’únic punt negre era el restabliment de l’energia elèctrica a diferents urbanitzacions -Airesol, el Balcó i el Racó- malgrat el contacte permanent que mantenia l’Ajuntament amb la companyia elèctrica per tal de que es fessin càrrec de la situació.
La ràpida tornada a la normalitat va ser possible principalment per l’esforç i la dedicació dels bombers voluntaris, la brigada municipal i la policia local, a més d’altres treballadors municipals que no van dubtar en allargar la seva jornada laboral per atendre les emergències. És important deixar palès el nostre agraïment a totes aquestes persones, que van anteposar l’interès general a la seva comoditat personal i, una vegada més, van mostrar la seva vocació de servei públic. També cal valorar la col·laboració i la paciència de tota la població de Castellar.
Uns dies desprès de la nevada els Bombers Voluntaris de Castellar del Vallès van rebre un multitudinari homenatge amb motiu del 25 aniversari de la seva creació. Va ser una jornada lúdica i festiva que es va desenvolupar sota el lema “Tots Som Voluntaris”. Des de la seva creació, el 7 de desembre de 1984, els Bombers Voluntaris de Castellar han anar creixent en efectius, mitjans i entusiasme fins a convertir-se en un element fonamental de la nostra vila.
Sota el comandament d’en Josep Casajuana, la vertadera ànima d’aquesta gran família, els bombers voluntaris de Castellar van fer l’any passat més de 700 sortides. Castellar no s’entendria sense els seus bombers voluntaris ja que, més enllà de la gran tasca diària que fan, encarnen l’esperit de servei a la comunitat.

Moltes gràcies, bombers.